Raúl González
Купи :
Брой мнения : 45 Регнат на : 02.04.2012 Години : 28 Град : Plovdiv
| | Глен Ходъл: Назначаването на Вилаш-Боаш е голям риск | |
ИнформацияБившият мениджър на Тотнъм и екс-национален селекционер на Англия Глен Ходъл смята, че назначаването на младия специалист Андре Вилаш-Боаш начело на "Шпорите" е много рискован ход, който може да доведе до обратния ефект.
Португалецът постигна невероятни неща с Порто и през миналия сезон Роман Абрамович му гласува доверие, като го назначи начело на Челси. Той обаче изкара едва няколко месеца като наставник на лондончани, след което бе уволнен.
Вчера Вилаш-Боаш официално пое юздите на Спърс, заменяйки на поста треньорското светило Хари Реднап.
"Назначаването на Андре е повече от незначителен риск. Това е заради начина по който се разви за него ситуацията в Челси", заяви Ходъл цитиран от "Дейли Стар".
"Мисля, че за него щеше да бъде по-добре да отиде и да се преоткрие някъде другаде, преди да има и друг провал в английския футбол", добави той.
Вилаш-Боаш бе уволнен от Челси през месец март след 9 месеца начело на лондонския клуб.
Ходъл смята, че босът на Спърс Даниел Леви трябва дълбоко да съжалява за решението си да уволни Реднап от клуба.
"Изненадан съм. Не мисля, че това е начинът. Назначаването на Вилаш-Боаш е решение, което можеше да не се налага да се прави"
"Решението за уволнението на Реднап може да доведе до там, че някои от футболистите да искат да напуснат. Това е обаче ключов момент за Тотнъм. Всички в клуба трябва да застанат зад Вилаш-Боаш и да се надяваме, че той ще се справи добре", завърши Ходъл.
Очаква се португалецът да привлече в редиците си исландския халф Гулфи Сигурдсон.
Последният е собственост на Хофенхайм, но през миналия сезон впечатли по време на престоя си в Суонзи.
Той е желан и от Ливърпул, но Тотнъм се намира в доста по-добра позиция да го привлече в редиците си.
Именно исландецът може да стане първото ново попълнение на Тотнъм в ерата Андре Вилаш-Боаш.
До броени дни трябва да стане ясно, дали Спърс ще финализира трансфера на исландския национал. | |
|